+31 06-38588654
info@natureexplorers.nl

Onze missie en visie

Nature Explorers wil in een ongedwongen sfeer mensen de mogelijkheid geven om actief te leren ontspannen in een natuurlijke omgeving. Dit doen we door het geven van belangrijke informatie over leefstijl en hoe stress te decimeren is. Daarnaast laten we dit voelen en ervaren door te wandelen in een bosrijke omgeving. Een groene omgeving geeft rust, wandelen geeft rust en als het lichaam het wat zwaarder krijgt tijdens een pittige wandeling bergop, komen er hormonen vrij die het geluksgevoel vergroten en die de hersenen dwingen tot het wegcijferen van overbodige details.

Details en prikkels waar onze banen en hectische privéleven vol mee zit: we kunnen echt zonder!

Met name bos wandelen zorgt voor een rustgevend effect: groen, weinig tot geen geluid, geluiden uit de natuur zoals vogelzang en getsjirp van krekels, fysieke inspanning, een doel hebben, weinig maar wel meer verdiepende sociale interactie. Dit zijn de zaken die tot geluk leiden en die in het programma centraal staan. We hebben geen wetenschappelijke onderzoeken nodig om te weten dat dit een heilzame werking heeft op onze geest, niet zo verwonderlijk dat alle wetenschappelijke onderzoeken hiernaar, dan toch ook tot deze conclusie komen. De zogenaamde blauwe zones in de wereld (daar waar de meeste – en gezondste honderdjarigen wonen) wijzen ook in de richting van ‘’natuurlijk leven’’, zoals het verbouwen van je eigen voedsel, wat tot een gezond en gelukkig, lang, leven leidt.

Bij Nature Explorers halen we u weg uit uw stressvolle omgeving en laten u actief ontspannen. Middels onze workshops leert u waarom we doen wat we doen. Het geleerde kunt u dan omzetten en toepassen op uw privé omstandigheden, u krijgt vele handvatten aangereikt!