+31 06-38588654
info@natureexplorers.nl

Workshops

Om optimaal te kunnen genieten van het programma én om een blijvend verschil in leefstijl te kunnen maken voor als u weer terug bent in uw gebruikelijke omgeving, geloven wij dat er educatie moet zijn. Dit doen wij door middel van het geven van workshops. Onze workshops geven informatie die direct toepasbaar is, daarnaast zorgen de workshops voor verdieping en het geven van achtergrond informatie over het programma. Er zijn diverse workshops waar u uit kunt kiezen. De workshops zijn allen afzonderlijk te volgen. U betaalt hier niks extra’s voor.

Workshop 1: Voedsel uit de natuur.

Tijdens een hike is het leuk om te weten wat u zoal kunt eten van wat u onderweg tegen komt. Voedsel verzamelen uit de omgeving en bereiden is een onderhoudende workshop: deze bestaat uit een deel theorie die later in de praktijk toepasbaar is bij de wandelingen.

Workshop 2: Welke invloed heeft uw leefstijl op stress?

In deze workshop leert u de volgende zaken:

  • Welke voeding zorgt voor stressreductie?
  • Sport en de invloeden hiervan op stressreductie.
  • Wat doet een groene omgeving nu precies met je geest?
  • Hoe zorg je dat je al deze zaken verwerkt in je dagelijkse routine?
Workshop 3: Oriënteren in de bergen en kaartlezen

Deze workshop is eigenlijk nodig om het beste uit de dag wandelingen te halen. Er zijn er twee: basis en gevorderd. U leer hier om een kaart te gebruiken samen met een kompas. Ook leert u welke natuurlijke hulpmiddelen er ter beschikking staan om te helpen oriënteren in de bergen.

Workshop 4: Klimatologische omstandigheden en uitrusting

Een must om veilig door de bergen te verplaatsen en dit zo comfortabel mogelijk te doen. Hoe stelt u uw uitrusting af, wat is goede uitrusting? Wat moet u minimaal meenemen en hoe houdt u uzelf onder alle omstandigheden inzetbaar? Op al deze vragen en veel meer wordt antwoord gegeven.