+31 06-38588654
info@natureexplorers.nl

Over ons

De meeste mensen vinden het fijn om te kijken met wie ze te maken krijgen tijdens de reis en daarom geven we –alhoewel u centraal staat en niet de begeleiders- vooraf, een ‘’preview’’ van de begeleiding.

Bart van Gompel (1969): natuurliefhebber en filosofisch ingesteld maar bij tijd en wijle ook een no-nonsense mentaliteit. Met zijn werk als beroepsmilitair bij de luchtmobiele brigade(13 jaar), heeft Bart veel ervaring met het buitenleven. Hij heeft oefeningen en uitzendingen gedraaid in onder andere Schotland, Noorwegen, Bosnië, Cyprus en het Midden- Oosten. Ook heeft hij in het leger leiding – en instructie gegeven. Hiermee heeft hij een gedegen opleiding en ervaring in handen om u goed voor te bereiden op het wandelen en oriënteren. Naast zijn werk bij Nature Explorers en zijn geschiedenis bij het leger is Bart sinds 15 jaar sportleraar op een MBO waar hij onderricht geeft in zowel theorie als praktijk: sport, gezondheid en leefstijl. Om sport te mogen doceren heeft Bart de opleiding aan de sportacademie in Amsterdam afgerond. Ook is hij docent geschiedenis. Op het MBO heeft hij meerdere buitenschools activiteiten georganiseerd voor zijn studenten, zoals een bush-craft in Noorwegen en oefeningen in Nederland. Bovenop dit alles heeft hij vele aanvullende opleidingen gevolgd ten aanzien van sport en voeding. In de avond geeft Bart personal training. Naast sport is Bart gek op de bergen en in de natuur bivakkeren. Hij heeft een brede interesse en is vooral geïnteresseerd in de natuur, geschiedenis en natuurlijk sport en voeding. Bart kan erg enthousiast zijn bij het overdragen van kennis. Tijdens zijn werkzaamheden in het onderwijs loopt hij tegen o.a de verregaande automatisering en ver bureaucratisering aan en alle negatieve gevolgen hiervan op het welzijn van de mens. Als ervaringsdeskundige én specialist op dit gebied is Bart aan dit project bij Nature Explorers begonnen.

Dorothy Rekers (1978); aanpakster, ondernemend en gastvrij. Verzorgend en goedlachs. Stabiel en no-nonsense. Spreekt meerdere Latijnse talen. Dorothy heeft een Franse moeder is als zodanig tweetalig opgevoed ; met zowel de Franse als de Nederlandse cultuur. Ze is gemakkelijk in de omgang en ze staat altijd klaar om het de gasten naar de zin te maken en spreekt meerdere talen : vloeiend Frans, Engels en ook goed Portugees en Italiaans. Naast de werkzaamheden bij Nature Explorers werkt Dorothy sinds begin 2020 als begeleider in de gehandicaptensector. Ze werkt in een woonvorm waar mensen wonen met niet-aangeboren hersenletsel, zij ondersteunt deze mensen zodat zij het leven kunnen leiden dat bij hen past. 

In haar spaarzame vrije tijd sport en fietst ze graag en brengt ze tijd door met haar twee zonen. Daarnaast is ze gefascineerd van natuurschoon en dan met name het hooggebergte. Meer in de natuur zijn en in een fijn klimaat vertoeven is haar wens : dit gunt ze ook anderen. Tijdens de vakanties in de Franse alpen en – Pyreneeën is ze dan ook op het idee gekomen om hier iets mee te doen. Nature Explorers geeft hieraan gestalte en laat die wens uitkomen. Dorothy neemt de logistiek voor haar rekening: administratie, vlucht, transfers, maaltijden en alle andere randvoorwaarden.