+31 06-38588654
info@natureexplorers.nl

Een pittige dagtocht op twee niveaus

Op de 2e dag verplaatsen wij ons na het ontbijt naar het startpunt van de eerste dagtocht. Vooraf bestaat de mogelijkheid om voedsel voor onderweg in te slaan (op eigen kosten). Vandaag zul je door naald- en loofbossen en open vlakten naar de grens met Frankrijk lopen. Diverse mooie vergezichten staan op je te wachten, ruïnes en een oud klooster. Je loopt door een mooi, rustig, stukje bos met ruisende bomen, fluitende vogels en een snelstromend beekje. Je kunt deze route lopen als beginner of als wandelaar met gemiddelde ervaring: er zijn twee versies.

De route is een hele mooie gelegenheid om te leren oriënteren en het geleerde van de gevolgde workshop over oriënteren in de praktijk te brengen. Het is ook mogelijk om deze route te lopen zonder deze kennis, je loopt dan een andere versie. Op de route kom je bij een oud klooster. Hier rust je lekker even uit, drinkt van het bronwater en nuttigt een kopje zelfgemaakte thee. Hier kun je beslissen om verder te gaan (je moet hierna oriënteren en het terrein wordt zwaarder maar echt heel moeilijk wordt het niet) of om weer om te draaien en rustig terug te lopen.

In de avond bestaat er de mogelijkheid om gezamenlijk te eten en kun je heerlijk ontspannen in het huis. Hier volgt ook de uitleg over de derde dag: Relaxen of sporten, of relaxed sporten!